Громади запрошують обговорити зміни до законодавства про адмінпослуги

Громади запрошують обговорити зміни до законодавства про адмінпослуги

Децентралізація
Укрінформ
З середини вересня представників громад запрошують  долучитися до розробки змін до законодавства про адміністративні послуги.

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

"Експерти напряму з покращення якості надання адмінпослуг населенню Програми «U-LEAD з Європою» пропонують до розгляду ключові проблеми якості надання адмінпослуг у таких сегментах: соціальні та пенсійні послуги, паспортні послуги, реєстрація місця проживання, реєстрація актів цивільного стану", - йдеться у повідомленні.

Так, експерти напрямку з покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» розробили детальний перелік питань, що впливають на якість надання адміністративних послуг населенню.

Зокрема в сфері надання адміністративних послуг в соціальній галузі, пенсійних послуг виокремлено такі недоліки: у більшості Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) немає адмінпослуг соціальної сфери попри нову редакцію розпорядження Кабінету міністрів №523; ЦНАПи не мають доступу до реєстрів та баз даних Мінсоцполітики, Пенсійний фонд України пропонує формат співпраці зі ЦНАП лише у вигляді прийняття заяв представником ПФУ у визначений графік.

Читайте також: На "DeHack 2018 Odesa" презентували інноваційні проекти

Стосовно надання послуг з оформлення паспортів, реєстрації місця проживання, реєстрації актів цивільного стану (РАЦС)  експертами виділено наступні проблеми: складність інтеграції до ЦНАП послуг РАЦС в райцентрах та містах обласного значення; складна процедура реєстрації місця проживання із обовязковим підтвердженням прав на житло; технічні перешкоди інтеграції послуг РАЦС в об'єднаних громадах, особливо в частині надання цих послуг на віддалених робочих місцях ЦНАП та інші проблеми.

Загалом планується зібрати пропозиції стосовно 7 необхідних змін до законодавства у сфері надання адмінпослуг.  

Коментарі та пропозиції приймають до 15 жовтня.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-