На Полтавщині ОТГ презентували маршрути сільського зеленого туризму

На Полтавщині ОТГ презентували маршрути сільського зеленого туризму

Децентралізація
Укрінформ
Піщанська і Недогарківська громади Полтавщини презентували нові маршрути в рамках кластеру сільського зеленого туризму.

Проект реалізується за допомоги Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ідея створення кластеру сільського зеленого туризму виникла не на порожньому місці. Приблизно рік тому делегація представників наших ОТГ побувала на Закарпатті, де міські громади вже напрацювали певний досвід у цьому напрямі. Це "зачепило" полтавців. І по поверненні вони започаткували власний туристичний проект - "П'ять перлин Дніпра", який дав поштовх розвитку сільського зеленого туризму на Полтавщині”, - розповіла директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Балибіна.

Новий туристичний маршрут на Полтавщині/ Фото: Сергій Пустовіт, Укрінформ

Представлені для огляду маршрути включають локації, які до цього часу залишалися осторонь масового туризму. Та проте, саме на них покладають сьогодні найбільші сподівання. На переконання організаторів, сюди, в глибинку, з її багатою, але маловідомою загалу культурною спадщиною, мальовничими краєвидами і неординарними людьми спрямують уже невдовзі свої погляди туристи як Полтавської, так і інших областей.

Власне, чому й ні? Обійдеться така подорож в рази менше, ніж на “розкручених” туристичних шляхах, а вражень, позитиву вистачить "з головою". Наприклад, на страусиній фермі у селі Піщане запропонують погодувати двометрових красенів-птахів, у гостинній садибі "Солодка бджілка" в селі Кривуші - поласувати цілющим медом і напоями на травах, пройти курс екзотичної апітерапії.

На території готельно-ресторанного комплексу "ВК" чекатиме теж не пасивний відпочинок, а можливість долучитися до садівництва, запозичити старовинний досвід вирощування найсоковитіших яблук, тут можна також навчитися кататися верхи. А чого варта прогулянка на баркасі під "Веселим Роджером" уздовж узбережжя Кременчуцького водосховища, знаменитої гори Пивихи та греблі Кременчуцької ГЕС!

У ході реалізації проекту "П'ять перлин Дніпра" залучені до нього громади одержали необхідні консультації та практичну допомогу експертної групи ЦРМС, Регіонального хабу для Центральної України Програми «U-LEAD з Європою», що посприяло успішному старту. Нині, як вважають фахівці, належить виконати ще значний обсяг робіт, щоб кластер сільського зеленого туризму запрацював на повну потугу. Але вже зрозуміло, що ідея вчасна та вдала як для любителів туризму, так і для самих ОТГ, які отримають подальший інноваційний розвиток та нові робочі місця.

Читайте також: У Чернівцях відбулася дискусія щодо розвитку громадських бібліотек

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Сергій Пустовіт / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-