На Житомирщині реалізують проект з розвитку соціальної інфраструктури

На Житомирщині реалізують проект з розвитку соціальної інфраструктури

Децентралізація
Укрінформ
У Білокоровицькій ОТГ у Житомирській області розвиватимуть соціальну інфраструктуру та кооперацію.

Стратегія розвитку громади була розроблена за сприяння Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном, повідомляє портал "Децентралізація"

«Ми визначили дві стратегічні цілі - економічний розвиток громади та покращення якості життя в громаді. А вже технічні завдання конкретних проектів - це кроки для досягнення цих цілей. Важливо, аби фахівці громади спільно із громадськістю напрацювали якісні та актуальні ідеї», - наголосив радник з регіонального розвитку Житомирського ЦРМС Георгій Федорук.

Соціальна інфраструктуру та кооперація були визначені головними пріоритетами громади до 2027 року. Зараз у громаді діє 4 школи, 3 дитсадки, 3 будинки культури, 3 бібліотеки та 4 медичні заклади. За словами голови Білоцерківської ОТГ Сергія Коцура, ці об'єкти потребують ремонту та відновлення. Задля реалізації цих планів у громаді хочуть активізувати створення сільськогосподарських кооперативів та молодіжного підприємництва.

«40% території громади вкрито лісом, стільки ж сільськогосподарської землі. Крім того, ми маємо досить багато вільної нерухомості, яку може використовувати бізнес та мешканці для своїх потреб, і звісно, це приноситиме гроші до бюджету», - розповіла фахівець Білокоровицької ОТГ Марина Гречко.

Наступний етап розробки стратегії – це ярмарок ідей. До листопада всі ідеї та технічні завдання проектів команда опрацює, і до кінця року Білокоровицька ОТГ завершить розробку стратегії свого розвитку.

Читайте також: 113 громад отримали технічне завдання для створення ЦНАП

Програма «U-LEAD з Європою» - міжнародна програма, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і реалізується з 2016 до 2020 року. Програма має на меті сприяння реформі децентралізації в Україні в цілому та розширення можливостей місцевих громад.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-