113 громад отримали технічне завдання для створення ЦНАП

113 громад отримали технічне завдання для створення ЦНАП

Децентралізація
Укрінформ
Більше 100 громад отримали технічне завдання зі створення Центрів надання адміністративних послуг за Програмою «U-LEAD з Європою».

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

"В рамках першого раунду фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» технічні завдання зі створення ЦНАП отримали 113 громад", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що технічне завдання було створено не тільки на основі роботи команди аналітиків та спеціалістів з інституційного створення ЦНАП, а також за результатами експертних візитів у громади, інтерв’ю з представниками місцевої влади, роботи фахівців з дизайну та архітекторів-проектувальників.

Кожне технічне завдання визначає, що саме і в якій послідовності потрібно робити для створення належного Центру надання адміністративних послуг, враховуючи як інституційні, так і фізичні чинники.

Так інституційна частина включає визначений перелік послуг, форму та модель ЦНАП,  кількість персоналу та необхідні тренінги.

Фізична частина включає в себе детальний опис приміщення, включно з зонуванням ЦНАП, перелік ремонтно-будівельних робіт, специфікацію меблів та техніки.

Також зараз завершено прийом заявок на участь у другому раунді програми, організатори прийняли 157 заявок, результати відбору будуть відомі після 1 жовтня.

Програма «U-LEAD з Європою» надає допомогу у створенні Центрів надання адміністративних послуг. У ній можуть брати участь органи місцевого самоврядування територіальних громад з кількістю від 5000 до 50000 жителів: об’єднаних територіальних громад ( ОТГ), територіальних громад, майбутніх центрів ОТГ, які перебувають у процесі об’єднання; територіальних громад, які згідно з перспективним планом формування територій громад відповідної області є центром майбутньої ОТГ або належать до категорії міст обласного значення.

Читайте також: Найбільші проблеми шкіл в закарпатських ОТГ: парти, вода та... батьки

Програма «U-LEAD з Європою» - міжнародна програма, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і реалізується з 2016 до 2020 року. Програма має на меті сприяння реформі децентралізації в Україні в цілому та розширення можливостей місцевих громад для надання громадянам високоякісних адміністративних послуг через створення та підтримку ЦНАП. Очікується, що до кінця 2020 року буде здійснена підтримка діяльності 600 ЦНАП, які зможуть задовольняти потреби громадян України.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-