Забруднення річки на Буковині: соки не винні?

Забруднення річки на Буковині: соки не винні?

Укрінформ
Підприємство ТОВ “Дьолер”, яке займається виготовленням концентрованих яблучних соків, звинувачують у забрудненні річки Совиця в селі Мамаївці Кіцманського району.

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької ОДА.

«Державна екологічна інспекція у Чернівецькій області, враховуючи неодноразові звернення громадян щодо погіршення стану р. Совиця в с. Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області, здійснила позапланову перевірку ТОВ “Дьолер Буковина”. За результатами досліджень виявлено перевищення за такими показниками: завислі речовини, сухий залишок, хімічне споживання кисню, біологічне споживання кисню (БСК 5), залізо загальне, азот амонійний, а також спостерігається зниження розчиненого кисню», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до виявлених порушень підприємству видано припис щодо усунення недоліків. Крім того, начальника очисних споруд підприємства притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 59 КУпАП.

Готуються матеріали для обрахування завданої шкоди довкіллю внаслідок забруднення поверхневих вод р. Совиця.

У коментарі кореспонденту Укрінформу заступник керівника підприємства Галина Тураш пояснила, що наразі вони усувають виявлені в ході перевірки недоліки у виробництві.

«На сьогодні підприємство перебуває у стадії екологічної перевірки, відібрані проби. Результати перших досліджень показали певне перевищення шкідливих речовин... Далі перевірки триватимуть. Але можу сказати, що ми уже вийшли на технологічний режим, річка вже чиста», – сказала Тураш.

Читайте також: На Буковині відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр для дітей

Крім того, на підприємстві нагадали, що саме село Мамаївці не має центрального водовідведення. Тому припускають, що забруднення місцевої річки Совиця сталося зокрема і з причини викидів у річку нечистот.

«Три роки тому ми зверталися до райдержадміністрації та контролюючих органів, щоб організувати моніторингове дослідження річки Совиця. Потрібно цілий рік брати проби води й стежити за станом річки. Тут не лише наше підприємство винне. Відомо, що саме село Мамаївці не каналізоване, хоча має доволі розвинену інфраструктуру. Тут гостра проблема із викидами нечистот. Це також може впливати на забруднення річки Совиця», – сказали на підприємстві.

Фото з сайту прес-служби Чернівецької ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-