На Буковині відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр для дітей

На Буковині відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр для дітей

Укрінформ
У місті Сокиряни Чернівецької області відкрили перший на Буковині інклюзивно-ресурсний центр, який займатиметься навчанням дітей.

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької ОДА.

«У м. Сокиряни в приміщенні районного центру ранньої реабілітації дітей-інвалідів відкрито перший інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ). Тут виділено 2 кімнати для роботи з дітьми, де облаштовано робочі місця логопеда, дефектолога та психолога», – йдеться у повідомленні.

У ОДА зазначають, що для ефективного навчання та виховання ІРЦ буде обслуговувати 4971 дитину, а саме: учнів, які навчаються у 19 закладів загальної середньої освіти та виховуються у 6 закладах дошкільної освіти, а також дітей раннього віку, які не відвідують дошкільні заклади.

За кошти державної субвенції (200 тис. грн) закуплено меблі та спеціальну техніку.

Читайте також: Марина Порошенко відкрила на Львівщині інклюзивно-ресурсний центр

Крім того, для навчання дітей закуплено ігри, посібники для розвитку логічного мислення, уваги, дрібної моторики, вивчення кольору, форми, розміру, методичні посібники, м’які іграшки за кошти місцевого бюджету та зроблено косметичний ремонт кабінетів (52 300 грн).

Щоб забезпечити руховий режим та задовольнити фізіологічну потребу дитини в русі, підтримувати її працездатність, змонтовано шведську стінку, гірку та замовлено сенсорну доріжку (за спонсорські кошти). Також для дітей облаштовано кімнату соціально-побутового орієнтування, вбиральні та територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-