В.о. ректора Одеського університету потрапила на роботу за допомогою поліції

В.о. ректора Одеського університету потрапила на роботу за допомогою поліції

Укрінформ
Група прибічників екс-ректора Одеського національного медичного університету Валерія Запорожана намагались 11 вересня не допустити до службового кабінету виконувача обов'язків ректора цього вишу Владлену Дубініну.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар університету Ярослава Вітко.

"Кульмінація циркової програми від команди Запорожана: з‘явитися в приймальню до в.о. ректора Владлени Дубініної і не пускати її на своє робоче місце. Тарабрін стверджує, знову ж таки махаючи "призначенням", підписаним самопроголошеним Сухіним, що це його кабінет. Сон зайняв собою весь дверний пройом і не дозволяє зайти до кабінету Владлені Геннадіївні", - зазначила Вітко.

Після дзвінка до Приморського відділу поліції Одеси в.о. ректора медуніверситету Дубініна зайшла до службового кабінету в супроводі співробітників поліції.

Варто нагадати, що 10 вересня поліція затримала зловмисника, який розлив ртуть у приміщенні ректорату ОНМедУ. На місце правопорушення прибули фахівці з демеркуризації, а співробітники поліції затримали правопорушника й доставили до відділу поліції.

Як уточнив в інтерв'ю Укрінформу радник очільника Одеського ГУ Нацполіції Руслан Форостяк, встановлено особу правопорушника та його спільників. Наразі слідчий вирішує питання про кваліфікацію правопорушення.

Коментуючи ситуацію в Одеському медуніверситеті, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив очільнику Одеської облдержадміністрації забезпечити законність у підходах щодо припинення спроб рейдерства в Одеському національному медичному університеті.

"При вирішенні кадрових питань в Одеському медичному університеті слід керуватися вимогами закону. Я не сповідую інших підходів. І про це сказав голові облдержадміністрації Максиму Степанову: якщо хтось щось незаконно захоплює, наприклад, до вишу вриваються якість спортсмени, що не є працівниками університету, має бути використано такий арсенал покарання як до рейдерів. Моя позиція відома: обличчям у підлогу, припровадити до відділу поліції, а далі розбиратись за законом", - сказав голова уряду.

Читайте також: Супрун назвала два найкорумпованіші медуніверситети України

Як повідомлялося, 17 липня в.о. глави МОЗ Уляна Супрун звільнила ректора Одеського медуніверситету Запорожана за порушення статуту та умов контракту. Новопризначений керівник Одеського медуніверситету Костянтин Аймедов 20 липня приступив до виконання обов'язків всупереч протидії групи представників оточення екс-ректора Запорожана. Натомість суд поновив Запорожана на посаді. Також суд зупинив дію наказу МОЗ про призначення Аймедова в.о. ректора.

6 вересня Державна аудиторська служба України оприлюднила результати ревізії фінансово-господарської діяльності Одеського національного медичного університету, в яких йдеться, що протягом останніх трьох років у виші вчинено порушень обсягом на 27 мільйонів гривень.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що Національний медичний університет ім.О.О.Богомольця та Одеський національний медичний університеті є найкорумпованішими серед медичних вишів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-