Поліція Дніпропетровщини пояснила затримання блогера

Поліція Дніпропетровщини пояснила затримання блогера

Укрінформ
У поліції Дніпропетровщини офіційно пояснили затримання відомого блогера, ветерана АТО Валерія Ананьєва.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Дніпропетровській області.

«Подія, яка має відношення до затримання, відбулась у січні 2016 року. Під час тренування у спортзалі в смт. Гвардійське між двома чоловіками відбувся конфлікт. Після словесної перепалки один з чоловіків завдав декілька ударів кулаком в обличчя іншому. Потерпілий був доставлений до лікарні, де йому встановили діагноз «крововилив навколо очей, забій головного мозку І ступеню, перелом кісток носу зі зміщенням», - йдеться у повідомленні.

Далі слідчим відділом ця подія була кваліфікована за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (легкі тілесні ушкодження). Згідно з довідкою судмедекспертизи, в якій було зазначено ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, кваліфікацію кримінального провадження було змінено на ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Після проведення відповідних слідчих дій, 23 березня 2018 року у зв’язку з неявкою до органів досудового слідства, його близьким родичам було вручено письмове повідомлення про підозру та повідомлено про необхідність явки до Новомосковського відділу поліції. У зв’язку з відсутністю можливості проведення слідчих дій з підозрюваним, чоловіка було оголошено у розшук 4 квітня 2018 року.

Читайте також: Дніпровський блогер озвучив версію свого затримання

У поліції відзначили, що весь цей час співробітники поліції неодноразово розмовляли з підозрюваним телефоном та пояснювали законні вимоги щодо його явки до відділення поліції. 7 червня 2018 року слідчий суддя Новомосковського міжрайонного суду виніс ухвалу на примусове затримання чоловіка для обрання йому міри запобіжного заходу.

Як раніше повідомлялось, у понеділок ввечері у Дніпрі перед презентацією власної книги "Сліди на дорозі" поліція затримала відомого блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-