Гройсман розповів губернатору Одещини, як вчинити з рейдерами у медуніверситеті

Гройсман розповів губернатору Одещини, як вчинити з рейдерами у медуніверситеті

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив очільнику Одеської облдержадміністрації забезпечити законність у підходах щодо припинення спроб рейдерства в Одеському національному медичному університеті.

Про це Гройсман сказав 10 вересня на прес-брифінгу в Одеському морському порту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При вирішенні кадрових питань в Одеському медичному університеті слід керуватися вимогами закону. Я не сповідую інших підходів. І про це сказав голові облдержадміністрації Максиму Степанову: якщо хтось щось незаконно захоплює, наприклад, до вишу вриваються якість спортмени, що не є працівниками університету, має бути використано такий арсенал покарання як до рейдерів. Моя позиція відома: обличчям у підлогу, припровадити до відділу поліції, а далі розбиратись по закону", - сказав голова уряду.

"Закон має бути дотриманий усіма сторонами, а з усім іншим уважно розібратися: з конфліктом, виборами ректора тощо", - акцентував він.

Читайте також: Супрун назвала два найкорумпованіші медуніверситети України

Варто зазначити, що під час робочої поїздки на Одещину, зокрема, під час ознайомлення з Єдиною диспетчерською службою "швидкої допомоги" в області, прем'єр-міністра Гройсмана супроводжувала також виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Однак у медуніверситеті глава відомства, за її словами, не побувала.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня прес-секретар Одеського медуніверситету Ярослава Вітко написала у Facebook, що колишнє керівництво університету в особі екс-ректора Валерія Запорожана та його прибічників фактично захопили будівлю ректорату. Було викликано поліцію.

17 липня в.о. глави МОЗ Уляна Супрун звільнила ректора Одеського національного медуніверситету Запорожана за порушення статуту та умов контракту. Новопризначений керівник Одеського медуніверситету Костянтин Аймедов 20 липня приступив до виконання обов'язків всупереч протидії групи представників оточення екс-ректора Запорожана.

Натомість суд поновив Запорожана на посаді. Також суд зупинив дію наказу МОЗ про призначення Аймедова в.о. ректора.

6 вересня Державна аудиторська служба України оприлюднила результати ревізії фінансово-господарської діяльності Одеського національного медичного університету, в яких йдеться, що протягом останніх трьох років у виші вчинено порушень обсягом на 27 мільйонів гривень.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що Національний медичний університет ім.О.О.Богомольця та Одеський національний медичний університеті є найкорумпованішими серед медичних вишів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-