Львівські лікарі

Львівські лікарі "з золотими руками" отримали унікальне обладнання

Відео
Укрінформ
У хірургічному відділенні №2 міської дитячої клінічної лікарні Львова за найвищими світовими стандартами обладнали операційну.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

“Приємно, що сьогодні ми можемо показати операційну, яку можна побачити в Ізраїлі, Німеччині, Австрії. На жаль, жодна державна клініка в Україні такого обладнання поки не має. Таке обладнання можуть собі дозволити лише багаті приватні медичні установи. Тому для нас було принципово важливо закупити таке обладнання, бо коли роблять операцію для маленької дитини, має бути найкраще обладнання, яке є в світі", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, в найсучасніше обладнання було інвестовано 9,5 млн грн. Що ж до ремонту, то його допомогла зробити приватна компанія. Зараз розпочинається монтаж обладнання вартістю у понад 200 тис. доларів у ще одній операційній. Її планується відкрити до кінця року.

Читайте також: У Львові за тиждень запрацює туристична картка

У відділенні лікарі оперують дітей з вродженими вадами не тільки зі Львова та області, а й з усіх регіонів України. Таких відділень в Україні лише два. В цій операційній здійснюватимуть реконструктивні операції дітям раннього віку з вродженою патологією жовчовивідної системи, частина з яких в подальшому буде підлягати трансплантації печінки... На сьогодні в клініці перебуває під спостереженням 34 дитини з пересадженою печінкою.

Додамо, щорічно в міській дитячій клінічній лікарні Львова медичну допомогу отримують майже 20 тисяч дітей. За останні 10 років там створили 7 нових відділень і запровадили нові види допомоги, а лікарі постійно переймають світовий досвід лікування.

Фото, відео з сайту city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-