Закарпатська ОДА хоче судитися з Держказначейством і Кабміном

Закарпатська ОДА хоче судитися з Держказначейством і Кабміном

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА заявив, що обласна влада змушена позиватися до Держказначейства і Кабінету міністрів через досі не виділені на ремонт доріг і протипаводкових споруд кошти.

Про це йдеться на сайті Закарпатської ОДА.

"Для ліквідації наслідків паводку області необхідні 184,1 млн грн, у тому числі для Державного агентства водних ресурсів – 165,2 млн грн. Ця сума підтверджена всіма необхідними комісіями та експертизами. Однак Закарпаттю виділили всього-на-всього 18,8 млн грн для відновлення пошкоджених паводком соціальних об’єктів... Облдержадміністрація вважає, що Кабінет міністрів України допустив протиправну бездіяльність щодо прийняття рішення про виділення 165,2 млн грн з резервного фонду, які необхідні для відновлення водогосподарських та протипаводкових об’єктів", - обурюється Москаль.

За його словами, неодноразові листи від облдержадміністрації, басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, звернення від обласної ради та інших структур не дали ніякого результату. Гроші з резервного фонду не виділені, водозахисні споруди не відновлені, населені пункти в разі нових паводків не захищені. 

Що ж до ситуації з дорогами, стверджує голова ОДА, дорожній експеримент на Закарпатті припинився через завищені планові показники для митниці. Оскільки перевиконання планів і, відповідно, грошей на ремонт доріг немає, область повинна отримувати кошти з державного дорожнього фонду, стверджує Москаль, посилаючись на закони «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо вдосконалення механізму фінансування дорожньої галузі». 

"Загальна сума компенсації, яку Закарпаття мало отримати за результатами першого півріччя 2018 року, становить 101,4 млн грн. Ці гроші спецфонд обласного бюджету мав отримати ще в липні, однак досі не отримав. У результаті ми не маємо можливості фінансувати ремонт доріг, більшість яких на Закарпатті в жахливому стані", - наголошує очільник області.

Читайте також: На Закарпатті не згодні закрити 10 станцій на вимогу Укрзалізниці - Москаль

У цій ситуації, вважає Москаль, Закарпатська ОДА не має іншого виходу, крім як звернутися з адміністративним позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду з проханням визнати протиправною бездіяльність Кабміну і Держказначейства щодо виділення коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-