Хабарника з Кропивницької міськради суд відправив під домашній арешт

Хабарника з Кропивницької міськради суд відправив під домашній арешт

Укрінформ
Районний суд у місті Кропивницький обрав депутату міської ради, якого напередодні затримали на вимаганні хабара в 5,5 тис. доларів, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

"Наразі слідчим суддею Кіровського районного суду депутату міської ради визначено міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в ході досудового розслідування встановлено, що згаданий депутат вимагав та отримав від місцевого підприємця неправомірну вигоду в сумі 5500 доларів США за винесення на розгляд сесії міськради питання прo надання цьому підприємцю 0,22 га землі для здійснення підприємницької діяльності та пoзитивне гoлoсування депутатів з цього питання.

Прокурор області Анатолій Коваленко повідомив депутату про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: У Кропивницькому на День міста спечуть 264-кілограмовий вишневий пиріг

За інформацією начальника управління захисту економіки Кіровоградщини Закіра Байрамова, затримано було депутата Юрія Деркаченка.

За інформацією на сайті міської ради Кропивницького, Деркаченко є головою постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-