У Кропивницькому на День міста спечуть 264-кілограмовий вишневий пиріг

У Кропивницькому на День міста спечуть 264-кілограмовий вишневий пиріг

Укрінформ
На площі перед міською радою у Кропивницькому в День міста, який святкуватимуть через тиждень, жителів безкоштовно пригощатимуть 264-кілограмовим вишневим пирогом.

Про це під час прес-конференції сказала радник міського голови Євгенія Шустер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цього року пиріг називаєтсья "Вишневий сад". Авторка смаколику Тетяна Ківа впродовж семи років випікає пироги. Через наших фахівців ми їй замовили гарний вишневий пиріг. В нас вже була і плачинда, і пиріг з яблуками, а також зі сливами. В зв’язку з тим, що цьогріч дуже добре вродили вишні, майстриня запропонувала зробити пиріг з них. Вона вже закарамелізувала велику кількість плодів вишні для пирога”, - розповіла Шустер.

Вона зазначила, що вага пирога становитиме 264 кілограми, довжина його - 10 метрів.

Читайте також: Лікарі, волонтери та пес-поліцейський: 16 героїв Кіровоградщини отримали нагороди

Як розповіла кореспондентові Укрінформу працівниця кафе, в якому випікатимуть велетенський смаколик, пиріг виготовляється добу. "А о 4-й ранку 15-го вересня ми маємо з’явитися сюди, під міську раду, та почати все розкладати”, - додала працівниця кафе.

Начальник управління торгівлі міської ради Сергій Горбовський зазначив, що пиріг коштуватиме для міського бюджету близько 20 тис. гривень.

“Зараз ми зробили тільки передоплату. Наразі чекаємо, у скільки кондитери оцінять цей виріб та подадуть ці цифри. Загальна вартість коливатиметься близько 20 тис. гривень”, - сказав він.

Фото: Дмитро Семенюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-