У Херсоні на тренінгу жінок вчили бути лідерами

У Херсоні на тренінгу жінок вчили бути лідерами

Децентралізація
Укрінформ
У Херсоні у п'ятницю відбувся тренінг "Роль жінок в розвитку громади", на якому представниць об'єднаних територіальних громад та громадських організацій області вчили, як їм стати лідерами у суспільному житті.

Захід пройшов у Херсонському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми виходимо в рамках реформи децентралізації на новий рівень лідерства. Такого лідера обирає громада. І ви сьогодні бачите, що громада дійсно обирає людину, якій довіряють, цінності якої є такими, за якими хочеться тягнутися, яка є взірцем, з якою хочеться працювати. І тоді навколо неї формується команда", - сказала у виступі на тренінгу Оксана Гуцоляк, радник з муніципальних послуг Херсонського ЦРМС.

На тренінгу його учасниці самі визначили, яким, на їхню думку, має бути лідер, якими якостями він має володіти. Серед цих якостей - комунікабельність, освіченість, харизматичність, активність, компетентність, людяність, цілеспрямованість, толерантність, впевненість, відповідальність. Лідер повинен вміти об'єднувати людей навколо себе, вести їх за собою і впевнено йти до поставленої мети.

"Жінки відігравали і відіграють значну роль у розвитку суспільства і держави. Але є гендерний розрив між участю чоловіків і жінок у різних сферах суспільного життя - освітній, підприємницькій, управлінській. І цей гендерний розрив вперше за 40 років збільшився на 4%", - сказав на тренінгу Леонід Жовтило, радник з питань децентралізації Херсонського ЦРМС.

Читайте також: До 10 вересня триває реєстрація на навчальні візити до спеціалізованих ЦНАП

Відтак, учасниці заходу у теоретичній і практичній частинах тренінгу розглянули питання управлінського лідерства жінок, їхнього лідерства у сфері підприємництва, питання участі жінок у прийнятті рішень, визначили інструменти громадської участі та розвитку громади, внутрішні ресурси громади як основи її розвитку.

"Формуйте і реалізуйте ті якості (лідера - ред.), які ви прописали, орієнтуйтеся на них і намагайтеся бути лідерами в своєму життєвому просторі", - зазначив радник з питань децентралізації Херсонського ЦРМС Леонід Жовтило.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Херсонський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-