МОЗ оприлюднило звіт про рівень шкідливих речовин на Херсонщині

МОЗ оприлюднило звіт про рівень шкідливих речовин на Херсонщині

Укрінформ
Рівень шкідливих речовин в Херсонській області не перевищено, а здоров’я дітей та дорослих поза загрозою.

Про це йдеться у звіті Міністерства охорони здоров'я щодо ситуації у Херсонській області у зв'язку з викидом хімічних речовин на заводі "Титан" в окупованому Криму.

"Наразі рівень шкідливих речовин в Херсонській області не перевищено, а здоров’я дітей та дорослих поза загрозою. Відповідні структурні підрозділи МОЗ України та інших міністерств продовжують проводити регулярні лабораторні дослідження повітря і тримати на контролі стан здоров’я мешканців області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, станом на 6 вересня за результатами лабораторних досліджень грунту, води та повітря на території Херсонської області перевищень допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не виявлено. Протягом наступних днів буде здійснюватись забір проб та аналіз води, грунту та повітря, а результати досліджень будуть подаватися щоденно на засіданні управління цивільного захисту населення Херсонської ОДА. Відповідно до них будуть підготовлені рекомендації для місцевих органів влади.

Читайте також: Через викиди “Титану” закривають два КП на адмінмежі з окупованим Кримом

Наразі жодну дитину чи дорослого не було госпіталізовано до закладів охорони здоров’я області, наголосили у МОЗ. "З 5 вересня медичні бригади проводять огляди мешканців області. Уже оглянуто 700 дітей в 6 населених пунктах: у 12 з них виявлено скарги, пов'язані із можливими захворюваннями ЛОР-органів та дихальних шляхів, що не перевищує багаторічні показники характерні для вересня та не може бути пов’язано з впливом хімічних речовин", - повідомили у віомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму на заводі "Титан" у ніч проти 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів.

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-