У трьох областях України запустять  військово-патріотичне радіо

У трьох областях України запустять військово-патріотичне радіо

Укрінформ
Нацрада на засіданні у четвер  затвердила конкурсні умови та вирішила оголосити форматний конкурс на мовлення на військово-патріотичну тематику на вільних радіочастотах у Житомирі, Вінниці та Києві.

Про це повідомляє прес-служба Нацради

"Одним із нагальних завдань, яке сьогодні стоїть перед Національною радою, є розвиток військово-патріотичного радіо в умовах фактичної війни за свій державний суверенітет і відновлення територіальної цілісності України", - наголосив під час засідання член Національної ради Сергій Костинський.

Він зазначив, що в українського населення є великий попит на ці теми, однак вони дотепер, уже на 5-му році збройного конфлікту в Україні, недостатньо висвітлюються.

Також Костинський зауважив, що створення військово-патріотичного мовлення було вирішено розпочати саме з тих міст, які мають безпосереднє значення для українських військовиків. Відповідно саме у цих трьох обласних центрах - Вінниці, Житомирі та Києві - заплановано встановити передавачі сигналу.

Читайте також: Нацрада на півроку заборонила ретрансляцію телеканалу RTVI

Так, для Вінниччини прорахована вільна FM-частота - 99,3 МГц, для Житомирщини - 104,5 МГц, Київщини - 94,6 МГц.

Зокрема, у Вінницькій області сигнал охоплюватиме м. Вінницю, а також Вінницький, Жмеринський, Калинівський, Липовецький, Літинський, Тиврівський райони. На Житомирщині він поширюватиметься на м. Житомир, м. Бердичів та Андрушівський, Бердичівський, Хорошівський, Житомирський, Коростишівський, Радомишльський, Романівський, Пулинський, Черняхівський, Чуднівський райони. У Київській області він має розповсюджуватися на м. Київ, м. Ірпінь (міськрада), м. Буча, м. Бровари та Києво-Святошинський район.

Оскільки конкурс форматний, увага особливо приділяється вимогам до програмної концепції, яку компанії-переможці не матимуть права змінювати. Конкурсними умовами встановлено, що радіостанції, які претендують на мовлення на відповідних частотах, зобов'язані висвітлювати діяльність Збройних сил України, операції Об'єднаних сил і ветеранів АТО, а також інформувати про події, що відбуваються на тимчасово окупованих і тимчасово непідконтрольних Україні територіях. Також мовники повинні займатися виготовленням та розповсюдженням програм на військово-патріотичну тематику, в загальному обсязі мовлення їх частка має становити не менше як 50%.

Граничний обсяг мовлення - 24 години на добу.

Як зазначили у Нацраді, невдовзі оголошення про конкурс буде опубліковано в газеті "Голос України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-