В Україні запрацювали вже 322 інклюзивно-ресурсні центри - Марина Порошенко

В Україні запрацювали вже 322 інклюзивно-ресурсні центри - Марина Порошенко

Укрінформ
Із вересня цього року по всій Україні розпочали роботу 322 інклюзивно-ресурсні центри, де навчаються діти з особливими освітніми потребами. 

Про це сказала дружина Президента Марина Порошенко, спілкуючись із журналістами на відкритті Бориспільського ІРЦ Київської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року ми вже маємо 322 інклюзивно-ресурсні центри, які запрацювали з 1 вересня по всій Україні", - сказала Марина Порошенко.

За її словами, лідером у відкритті ІРЦ є Київщина, де наразі відкрито вже 41 такий центр.

Марина Порошенко підкреслила, що мережа ІРЦ є важливим кроком у створенні сучасної та європейської системи надання психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.

"Такі центри будуть відкриватися по всій Україні і наші діти відчуватимуть, що вони потрібні своїй державі і держава про них дбає та робить усе, щоб вони стали повноцінним членами суспільства", - наголосила вона.

Читайте також: Марина Порошенко відкрила на Київщині новий інклюзивно-ресурсний центр

Дружина Президента також зауважила, що навчання в ІРЦ є безкоштовним, у центрах займаються супроводом дітей з особливими потребами з 2-х до 18-ти років протягом навчального періоду.

Водночас Марина Порошенко поінформувала, що протягом 2018-2019 навчального року в різних регіонах України планується запустити в роботу в цілому 600 ІРЦ, які, за її даними, становитимуть 85-90% загальної потреби.

Фото: Анабель Ли, Щасливський НВК, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-