«Усмішка проти війни»: Карпати прийняли на відпочинок дітей з Донбасу

«Усмішка проти війни»: Карпати прийняли на відпочинок дітей з Донбасу

Укрінформ
Діти з прифронтових територій Донбасу, які стали учасниками проекту «Майстерня Творчості та Миру - Усмішка проти війни», відпочили у Карпатах.

Про це розповіли на прес-конференції організатори - ініціатор проекту литовський актор Аркадіюс Винокурас та координатор, учасник АТО Вадим Шабалін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чому саме усмішка проти війни? Тому що диктатура ненавидить усмішки. Адже усміхатися публічно та відкрито може лише вільна людина. Людина, яка знає ціну свободи. Тому, що усмішка сильніша за війну», - зазначив Винокурас.

Проект «Майстерня Творчості та Миру - Усмішка проти війни» було здійснено у карпатському селі Рибник. За словами Шабаліна, підлітки з Донбасу провели два тижні в атмосфері творчості й миру. Учасники спілкувалися з природою, ходили в гори, займались у кіношколі. Підлітки відвідували тренінги з медіаграмонтості, створення документального кіно та роботи із сучасними медіа, побували у Дрогобичі й Львові. Аркадіюс Винокурас випробував і втілив власну унікальну методику, яка навчила дітей глибше розуміти сутність війни та людські вади, що її спричинюють.

Читайте також: У Вроцлаві збирають шкільне приладдя для дітей з прифронтової зони

Посол Литви в Україні Марюс Януконіс висловив задоволення тим фактом, що литовці змогли приєднатися до цього проекту. «З усіх проектів, які ми робимо в Україні, ми багато уваги приділяємо освіті, розвитку дітей і творчості, допомагаємо школам. І нам, дійсно, приємно, що ми знаходимо в Україні партнера, ми є однодумцями і можемо ділитися досвідом, як ми реформували свою освітню систему і які є нові методи. Цей проект, дійсно, особливий, бо він про дітей, які пережили війну», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-