В Космацькій ОТГ створили Раду підприємців, яка візьметься за місцевий бюджет

В Космацькій ОТГ створили Раду підприємців, яка візьметься за місцевий бюджет

Децентралізація
Укрінформ
На Прикарпатті Космацька ОТГ створила Раду підприємців, яка розподілятиме кошти місцевого бюджету. До ради увійшли лише ті представники бізнесу, які платять податки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив Ігор Мельничук, радник з питань регіонального розвитку Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

«Ініціатива створення Ради підприємців вийшла від активістів, підприємців та молодих працівників Космацької ОТГ. Коли ми проаналізували Стратегічний план розвитку громади, зрозуміли, що власних Космача не вистачить. Вишукування коштів стало для нас локомотивом роботи. У Космачі чітко визначений туристичний потенціал і підприємницька традиція, бо там ніколи не було колгоспу, і люди були самозайняті. Бізнес у них – це все. До Ради підприємців Космацької ОТГ увійшли всі зареєстровані підприємці, які платять податки. Вирішено, що вона стане тим консультативним дорадчим органом, який впливатиме на розподіл бюджету громади», - повідомив Мельничук.

За його словами, у діючих підприємців Космача було велике здивування, що їх так мало. Тут не виключають, що рада зростатиме, якщо бізнес поступово виходитиме з тіні. Тому, каже, таке рішення про раду підприємців «стане економічним стимулом для нарощування податкової бази і реалізації місцевих проектів».

«Космач – це туристичний бренд, яким треба уміло скористатися. Там чудова природа, багато пам’яток сакральної архітектури, ще потрібні дороги. Їх поки немає, тому турист туди не заїжджає. Наше стратегічне бачення - Космацька об’єднана громада є європейським культурним центром Гуцульщини», - зазначив Мельничук.

Відомо, що у Космачі на 9 тис. населення зареєстровані 42 підприємці, які платять податки.

Читайте також: Соціальну активність людей треба розвивати ще у школі - експерт

Космацька ОТГ створена у грудні 2016 року, до її складу увійшли три населені пункти: село Космач (центр громади), село Брустурів та село Прокурава.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Ірина Дружук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-