Замах на Козьму та Кузаконя: підозрювані будуть під вартою, поки триває слідство

Замах на Козьму та Кузаконя: підозрювані будуть під вартою, поки триває слідство

Укрінформ
Київський райсуд Одеси задовольнив 25 серпня клопотання прокурора і слідчого поліції стосовно трьох фігурантів кримінального провадження за фактом замаху на життя редактора видання "Громадське слідство" Григорія Козьми і громадського діяча Михайла Кузаконя.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу речниця Одеської облпрокуратури Інна Верба.

"Суд під головуванням Миколи Тонконоженка заслухав доводи прокурора, слідчого та адвокатів трьох підсудних, підозрюваних у скоєнні злочинів за ознаками ознаками ст. 348-1 (посягання на життя журналіста), ст. 112 (посягання на державного чи громадського діяча) і ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України, і виніс ухвалу - задовольнити клопотання сторони обвинувачення. Підозрюваних у скоєнні замаху осіб, один з яких використав вантажний автомобіль для вчинення наїзду на легковик, в якому пересувалися Козьма і Кузаконь, суд вирішив взяти під варту терміном на 60 діб, поки триває слідство", - зазначила Верба.

Як повідомлялося, 23 серпня правоохоронці затримали трьох зловмисників - жителів Одеси та Херсона, яких вмотивовано підозрюють у замаху на вбивство Козьми і Кузаконя. При обшуках у їхніх помешканнях виявлено вогнепальну зброю. Триває відпрацювання версій щодо причетності цих фігурантів кримінального провадження до скоєння інших тяжких злочинів на території Одеси та області.

На легковик Козьми, припаркований на узбіччі дороги в передмісті Одеси, наїхала 2 серпня на великій швидкості вантажівка, з кабіни якої перед зіткненням вистрибнув зловмисник. Журналіст устиг вискочити з легкового автомобіля і, коли помітив зловмисника, що тікає зі співучасником нападу на мопеді, зробив кілька пострілів з травматичного пістолета.

Читайте також: В Одесі затримали чоловіків, які намагалися вбити двох активістів

Усього в замаху на вбивство з використанням вантажівки брали участь, за словами Козьми, три особи: водій вантажівки, мопедист і "скаут" з телефоном, що зондував обстановку біля приватного будинку одного з потерпілих перед скоєнням нападу.

НАБУ надав держохорону потерпілим з урахуванням того, що  Козьма опублікував низку розслідувань, вісім з яких стали підставою для відкриття кримінальних справ, причому деякі з них відносяться до компетенції НАБУ. А заяви щодо незаконних оборудок, пов'язаних  придбанням Одеською міськрадою багатоповерхівки заводу "Краян" і захопленням частини території військового аеродрому "Шкільний", подав до НАБУ Кузаконь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-