В Одесі затримали чоловіків, які намагалися вбити двох активістів

В Одесі затримали чоловіків, які намагалися вбити двох активістів

Фото
Укрінформ
У Одесі правоохоронці затримали чоловіків, які намагалися скоїти вбивство активістів Григорія Козьми та Михайла Кузаконя.

Про це у Twitter написав голова Нацполіції Сергій Князєв.

"Дякую кримінальній поліції за серію розкритих злочинів. Сьогодні в Одесі затримали зловмисників, які намагалися скоїти вбивство активістів. 2 серпня цього року зловмисники організували наїзд вантажівки на авто, у якому перебували Григорій Козьма та Михайло Кузаконь", - написав Князєв.

Як повідомлялося, вранці 2 серпня на автомобіль Козьми, припаркований на узбіччі дороги, наїхала на великій швидкості вантажівка "ЗІЛ", з кабіни якої перед зіткненням вистрибнув зловмисник. Журналіст устиг вискочити з автівки і, коли помітив зловмисника, що тікає зі співучасником нападу на мопеді, зробив кілька пострілів із травматичного пістолета.

Всього в замаху на вбивство з використанням вантажівки брали участь, за словами Козьми, три особи: водій вантажівки, мопедист і "скаут" із телефоном, що зондував обстановку біля приватного будинку одного з потерпілих перед скоєнням нападу.

Оскільки в легковику під час нападу мали бути Козьма і Кузаконь, обидва звернулися до правоохоронців із заявами про надання держохорони, оскільки й раніше були погрози й напади за викриття ними фактів незаконних оборудок і корупції на Одещині.

Читайте також: НАБУ надало охорону одеським журналісту та громадському діячеві

Слідство кваліфікувало напад на журналіста і громадського діяча за ознаками ч. 2 ст. 115 через ст. 15 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Пізніше НАБУ надало охорону редактору журналу "Громадське слідство" Григорію Козьмі та громадському діячеві Михайлові Кузаконю, на яких 2 серпня було скоєно замах на південній окраїні Одеси (селище Червоний хутір).

Фото: Князєв, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-