В Ужгороді стометровим стягом з'єднали два береги річки

В Ужгороді стометровим стягом з'єднали два береги річки

Фото
Укрінформ
У рамках святкування Дня Державного Прапора в Ужгороді з'єднали береги річки Уж 100-метровим стягом.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

“Сьогодні Закарпаття почало офіційно відзначати День Державного прапора та День Незалежності України. Із самого ранку в Ужгороді біля флагштока на площі Народній несли почесну варту військові Національної гвардії України у парадному обмундируванні. ... Після покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку від площі Народної до набережної Незалежності рушила велелюдна хода зі 100-метровим Державним прапором за участі представників виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, європейських дипломатів, духовенства, мешканців та гостей міста", - йдеться в повідомленні.

В Ужгороді відзначили День прапора / Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

Як зазначили в прес-службі, учасники ходи також поклали квітів до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину, і вже звідти попрямували до пішохідного мосту, аби сполучити 100-метровим жовто-блакитним стягом два береги річки Уж.

"Святкова акція символізує консолідацію українського народу навколо цінностей незалежності, суверенності та єдності нашої держави. Традиційно до заходу долучилися й діти – частина активної громади області і майбутнє нашої країни", - зазначили в ОДА.

Читайте також: Понад 120 метрів: над Авдіївкою підняли в небо найбільший Прапор України

Також повідомляється, родзинкою цьогорічного святкування Дня Незалежності в Ужгороді стала квіткова композиція із живих квітів, яку розгорнули на площі Народній. На величезному банері розмірами вісім на вісім метрів флористи виклали живими хризантемами контур карти України, а Закарпаття майоріло на ньому кольоровими квітами прапорів національних меншин краю. Крім того, із живих квітів створили тризуб, а перед банером змонтували святкову фотозону, де кожен зміг зробити світлину на пам'ять.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-