Напад на Гандзюк: суд відпустив одного з підозрюваних під домашній арешт

Напад на Гандзюк: суд відпустив одного з підозрюваних під домашній арешт

Укрінформ
Суд у Херсоні обрав запобіжний захід для одного з підозрюваних у замаху на вбивство чиновниці міської ради, активістки Катерини Гандзюк у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслета.

Про це інформує відділ комунікації поліції Херсонської області.

“Сьогодні, 22 серпня, відбулося судове засідання, на якому обрано запобіжний захід четвертому підозрюваному у замаху на вбивство чиновниці Херсонської міської ради. Застосовано цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю”, - йдеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що раніше трьом підозрюваним у справі вже було обрано запобіжний захід - покупцю сірчаної кислоти та двом чоловікам, які підозрюються в організації та співучасті у вчиненні замаху на вбивство. Вони заарештовані на 60 діб без права внесення застави.

Уточнюється, що 23 серпня планується судове засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятому чоловіку, який підозрюється у безпосередньому виконанні замаху на вбивство чиновниці.

Як повідомлялося, напад на Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року в Херсоні. Невідомий чоловік облив її сірчаною кислотою. Поліція кваліфікувала цей напад як замах на вбивство. У жінки близько 30% опіків шкіри. Згодом Гандзюк перевезли у лікарню Києва. Їй також надали держохорону.

Читайте також: СБУ встановлює замовників замаху на Гандзюк

3 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання підозрюваного у нападі на Гандзюк Миколу Новікова. Херсонський міський суд 6 серпня обрав для Новікова запобіжний захід у вигляді арешту, однак 22 серпня стало відомо, що органи досудового розслідування звільнили його з-під варти.

На даний час, за даними правоохоронців, у справі про замах на Гандзюк загалом затримано п’ятеро підозрюваних, серед яких і колишні учасники АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-