Аномальна злива: Чернігів просить в уряду 58 мільйонів на компенсацію збитків

Аномальна злива: Чернігів просить в уряду 58 мільйонів на компенсацію збитків

Укрінформ
Сесія Чернігівської міської ради ухвалила звернення до Кабміну щодо виділення з резервного фонду понад 58 млн грн на компенсацію збитків, завданих місту аномальною зливою 30 червня.

Про це повідомила прес-служба міськради.

"Сьогодні, 21 серпня, на пленарному засіданні 33-ї сесії 7 скликання Чернігівської міської ради депутати проголосували за Звернення до Кабінету міністрів України щодо виділення коштів з резервного фонду Державного бюджету України для компенсації збитків, завданих надзвичайною ситуацією. Розмір завданих збитків стихією склав понад 58 млн грн", - ідеться у повідомленні.

У зверненні зазначається, що злива, що пройшла в Чернігові 30 червня, завдала значної шкоди міському житлово-комунальному господарству, об’єктам благоустрою, дорогам, закладам освіти, медицини та культури, приватним домогосподарствам.

Читайте також: Жителі села на Чернігівщині перекривали дорогу - вимагали ремонту

Як повідомляло агентство,у Чернігові внаслідок стихії 30 червня було підтоплено 110 домогосподарств та інших споруд на 40 вулицях міста, відбулося часткове руйнування трьох житлових будинків. Крім того, злива затопила кілька десятків автомобілів на автостоянці та фонди обласної наукової бібліотеки, наробила багато іншої шкоди. Сума завданих нею збитків дозволила перекваліфікувати рівень надзвичайної ситуації з місцевого на регіональний і просити допомоги з державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-