У Херсоні лідерів місцевого самоврядування вчили

У Херсоні лідерів місцевого самоврядування вчили "керувати емоціями"

Децентралізація
Укрінформ
У Херсоні проходить тренінг, на якому лідерів місцевого самоврядування вчать керувати емоціями при прийнятті рішень.

У Херсоні за участі посадових осіб органів місцевого самоврядування, ОТГ, представників державних та приватних сервісних служб, громадських організацій, закладів освіти і культури у вівторок розпочався дводенний тренінг "Школа лідерства. Психологічні особливості прийняття управлінських рішень. Розвиток емоційного інтелекту".

Захід відбувається в Херсонському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо вчитися як долати стреси і вчитися розвивати емоційний інтелект. Моє бачення - це дуже і дуже важливо", - сказала, відкриваючи тренінг, політтехнолог, коуч-тренер, експерт з комунікаційних питань та технологій Наталія Сабліна.

Як засвідчили учасники тренінгу, ця тема для них важлива, і по-справжньому їх хвилює. Правда, кожен бачить проблеми в ній по-своєму. Наприклад, щодо питання лідерства.

"Розчарування, яке в останні роки присутнє: чим люди більше не знають в житті, тим більші посади вони, на жаль, займають. І керують тими, які набагато здібніші інтелектуально", - заявила на тренінгу педагог Ярослава.

Чимало проблем породжує для людей стресовість нинішнього життя. "На жаль, наше життя - це суцільне агресивне середовище. І в цьому середовищі ми повинні якось виживати. Бажаю навчитись сьогодні управлінню емоціями, і навчити цьому своїх підлеглих. Тому що ми працюємо з людьми", - наголосила селищний голова Наталія.

Відтак, на тренінг були винесені питання важливості емоційного інтелекту при здійсненні управлінської та професійної діяльності, психологічних особливостей прийняття управлінських рішень, підвищення емоційного інтелекту, управління власними емоціями та емоціями інших людей, питання феномену та ознак так званого емоційного (професійного) вигорання людини та подолання синдрому емоційного вигорання.

Як наголосила на тренінгу Сабліна, коли людина, наприклад, перебуває в гніві, вона не може приймати правильні рішення. Тому для тих, хто працює з людьми, важливо вміти впливати на свої емоції, на свій стан. "Треба контролювати емоції, а не пригнічувати їх. Інакше ви "вибухнете", зазначила вона.

Читайте також: Представники громад зможуть пройти навчання у спеціалізованих ЦНАП

Сабліна підкреслила, що дуже важливо вміти також керувати емоціями громади. Зокрема, це актуально для посадових осіб органів місцевого самоврядування. "Якщо ми працюємо з людьми, то дуже важливо розвивати емоційний інтелект. Дуже важливо навчитися керувати взагалі емоціями колективу або емоціями громади. Адже громади бувають різними, бувають і агресивними", - акцентувала фахівець.

На тренінгу для його учасників були організовані також тестування і практикуми із обговорюваних питань.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Херсонський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-