ДТП з патрульним у Сумах: поліція посилила статтю

ДТП з патрульним у Сумах: поліція посилила статтю

Укрінформ
Поліція перекваліфікувала справу про ДТП у Сумах за участі авто патрульної поліції, в результаті якої постраждали 7 осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Сумській області Ельвіра Біганова.

"Коли сталося ДТП, було відкрито кримінальне провадження за ст. 286 ч.1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху). На даний час кримінальне провадження перекваліфіковане на ст. 286 ч. 2 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тілесні ушкодження середньої тяжкості)", – зазначила Біганова.

Друга частина статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років або без такого.

За словами Біганової, справа перебуває на особистому контролі начальника головного управління поліції області.

Як повідомлялося, у неділю, 19 серпня, близько 15-ї години у місті Суми на перехресті вулиць Петропавлівська та Перекопська зіткнулись службовий автомобіль патрульної поліції Toyota Prius та Аudi A4, унаслідок чого транспортний засіб поліцейських відкинуло на тротуар.

У ДТП постраждало семеро осіб, з них четверо перехожих. У найважчому стані, за інформацією лікарів, перебуває 24-річна жінка. У неї діагностовано черепно-мозкову травму, забій головного мозку та перелом основи черепа. Задля порятунку життя потерпілої медики ввели її у стан штучної коми.

Читайте також: За фактом ДТП із патрульним у Сумах відкрили справу.

Попередньо встановлено, що автомобіль Toyota Prius рухався з увімкненими проблисковими маячками синього і червоного кольорів та спеціальним звуковим сигналом по вулиці Петропавлівській від центру міста на основний червоний сигнал світлофору під час проїзду перехрестявул. Петропавловська – вул. Перекопська. AudiA4 рухався по вул. Перекопська від вулиці Герасима Кондратьєва у напрямку вулиці Покровська на основний зелений сигнал світлофору.

Задля встановлення усіх обставин ДТП правоохоронці звернулися з проханням до людей, які були очевидцями аварії, надати свої свідчення слідству.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-