"Будинок захищеної старості" відкрив свої двері на Полтавщині

Децентралізація
Укрінформ
На території Семенівської ОТГ у селищі Семенівка Полтавської області відкрили комунальну установу "Будинок захищеної старості". 

У цьому закладі, оснащеному сучасними меблями і побутовою технікою та надійною системою протипожежної безпеки, перебуватимуть одночасно до 30 осіб похилого віку, яким гарантовано належний медичний супровід. 

“Це - перший в Україні соціальний заклад подібного типу, створений в достатньо стислий термін територіальною громадою”, - повідомила кореспонденту Укрінформу директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Балибіна. 

За її словами, Програма “U-LEAD з Європою” ще на підготовчому етапі долучилася до консультування посадових осіб Семенівської ОТГ. Це і дало поштовх до залучення коштів на реалізацію масштабного проекту з кількох джерел: ДФРР, бюджету Семенівської ОТГ, депутатських фондів депутатів Полтавської обласної ради від Семенівського району - Віталія Кабачка та Володимира Куцовола. 

“Ми надзвичайно вдячні всім, хто нас підтримав, і тепер розглядаємо можливість спільного утримання Будинку захищеної старості з сусідніми громадами через механізм підписання договорів міжмуніципального співробітництва, аби жителі інших населених пунктів також мали змогу захистити свою старість”, - зазначила під час відкриття закладу голова Семенівської ОТГ Людмила Милошевич. 

Для популяризації позитивного досвіду надання соціальних послуг в сучасних умовах на урочистості були запрошені голови ОТГ Полтавщини.

Читайте також: Молодіжна політика: у Тернополі фінішував проект з публічного адміністрування

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Сергій Пустовіт

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-