Молодіжна політика: у Тернополі фінішував проект з публічного адміністрування

Молодіжна політика: у Тернополі фінішував проект з публічного адміністрування

Децентралізація
Укрінформ
Майже два десятки представників ОТГ з різних областей західної України отримали в Тернополі сертифікати про завершення навчання в рамках проекту «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики». 

Проект реалізовує громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” спільно з Тернопільським національним економічним університетом, Міністерством молоді та спорту України, Комітетом Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму за сприяння Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Освітня програма складалася із трьох сесій - загалом 100 академічних та 100 дистанційних годин. Між сесіями учасники виконували практичні завдання - проводили тренінги, семінари, диспути, готували проекти стратегій розвитку молоді своїх громад. Нині в Україні понад 700 громад, де потрібні фахівці, які працюють з молоддю. І сподіваюсь, що учасники проекту - це саме ті люди, від яких значною мірою залежить, аби молоді люди могли розвиватися і самореалізовуватися, щоб молодь не виїжджала за кордон, а жила і працювала у своїх громадах», - сказав керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин. 

Читайте також: Голів громад на Житомирщині вчили залучати інвестиції

За його словами, половина учасників проекту презентувала органи місцевого самоврядування, решта - лідери громадських організацій. Кожен із учасників проекту за допомогою слайд-презентації представив присутнім бачення стратегічного розвитку молодіжного середовища у своїх громадах. 

Наприкінці молодим людям керівники проекту вручили сертифікати про завершення навчання в рамках проекту «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики». Перший проректор Тернопільського національного економічного університету Микола Шинкарик висловив переконання, що проект стане загальнонаціональним і цей досвід успішно буде використано у молодіжному середовищі.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Олег Снітовський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-