Перша ОТГ Житомирщини створила свій інвестиційний паспорт

Перша ОТГ Житомирщини створила свій інвестиційний паспорт

Децентралізація
Укрінформ
Глибочицька сільська об’єднана територіальна громада (ОТГ) стала першою громадою Житомирщини, де створили інвестиційний паспорт.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів радник із регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, Георгій Федорук.

«Глибочицька ОТГ стала першою в Житомирській області, яка своїми силами розробила свій інвестиційний паспорт. Нині в інших громадах області теж триває робота над створенням таких паспортів», - повідомив Федорук.

За словами головного спеціаліста з питань економічного розвитку, прогнозування та інвестиційної діяльності Глибочицької сільської ради Віталія Сівка, громада вже має 15 об’єктів, які можуть зацікавити інвесторів та принесуть реальні прибутки у місцевий бюджет.

«Мета інвестиційного паспорта – запропонувати найкращі інвестиційні можливості. Мова йде про «грінфілди» та «браунфілди», тобто земельні ділянки та об’єкти будівництва, які не використовуються, але можуть бути запропоновані для будівництва заводів. Громада прагне залучити стратегічного інвестора, що створюватиме робочі місця та сплачуватиме податки. Ми налагодили співпрацю з компанією «Юкрейн-Інвест», переклали проектні пропозиції на англійську мову і їх запропонують інвесторам», - підкреслив Сівко.

Читайте також: У Житомирській області створили 29 інклюзивних центрів

Глибочицька ОТГ нині проводить переговори із компанією, яка готова на площі 30 га розмістити сонячну електростанцію.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-