До суду передали справу про підготовку теракту в Молодіжному парку Харкова

До суду передали справу про підготовку теракту в Молодіжному парку Харкова

Укрінформ
Прокуратура направила до Київського райсуду Харкова обвинувальний акт стосовно жінки, що планувала терористичний акт у Молодіжному парку Харкова.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Харків’янку у віці 44 роки затримано 23 червня цього року під час спроби дистанційно привести у дію вибухівку", - зазначили у прес-службі.

За даними слідства, додали у прес-службі, жінка ще на початку року була завербована представниками Російської Федерації: "Вона постійно отримувала завдання щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації у Харківській області, а також з метою узгодження та координації подальших дій вона кілька разів виїжджала до Росії".

"До скоєння злочину обвинувачена готувалась заздалегідь. Як встановило слідство, вона придбала та певний час зберігала вдома тротилову шашку. Потім знайшла особу, яка на основі цієї шашки виготовила саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням за допомогою мобільного телефону", - розповіли у прес-службі.

Уночі 23 червня, пояснили у прес-службі, жінка заклала пристрій в основу пам’ятника бійцям УПА у Молодіжному парку: "Довести план до кінця зловмисниці завадили співробітники СБУ".

Читайте також: На Одещині суд погодив арешт керівника слідчого відділу поліції

"Відповідно до санкції ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 258 КК України (замах на скоєння терористичного акту) та ч. 1 ст.263 КК України (незаконне придбання, зберігання, носіння і передача іншій особі вибухових речовин) їй загрожує до 10 років позбавлення волі", - підкреслили у прес-службі.

Наразі, стало відомо, на вимогу прокуратури обвинувачена перебуває під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня невідомі залили червоною фарбою пам'ятник воїнам УПА, що у Молодіжному парку у Харкові.

У березні невідомі два рази залили червоною фарбою пам'ятник воїнам УПА та намалювали на ньому свастику.

14 жовтня 2017 року пам'ятный знак воїнам УПА в Молодіжному парку облитий червоною фарбою напередодні проведення біля нього мітингу на вшанування 75-річчя створення УПА.

9 грудня 2014 року тимчасовий пам'ятний знак підірвали невідомі, активісти його відновили.

26 квітня 2013 року пам'ятний знак воїнам УПА в Харкові знесено за допомогою важкої техніки.

20 грудня 2006 року перший акт вандалізму відносно пам'ятника воїнам УПА зробили члени Євразійської cпілки молоді. Ніхто не затриманий.

Пам'ятный знак воїнам УПА встановлено в Молодіжному парку у 1992 році поряд з Київським райвідділом поліції та з відома Харківської міськради за ініціативою Народного Руху України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-