На Одещині суд погодив арешт керівника слідчого відділу поліції

На Одещині суд погодив арешт керівника слідчого відділу поліції

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси санкціонував тримання під вартою з можливістю внесення застави у 451 тис. грн керівника слідчого відділу поліції ГУ НП в Одеській області, яку підозрюють у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба судів України.

"Приморський райсуд Одеси під головуванням Вадима Коваленка розглянув клопотання прокурора Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України Євгена Корнієнка про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо заступника начальника райвідділу – керівника слідчого відділу, яку підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великих розмірах) Кримінального кодексу України", - зазначили в прес-службі.

За даними облуправління СБУ, підозрювана систематично вимагала неправомірну вигоду від фігурантів справ за прискорення слідства, завершення досудового розслідування в їхніх інтересах та направлення матеріалів до суду.

Слідчий суддя ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно підозрюваної запропонований слідчим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів з правом внесення застави у розмірі 451 тисячі 72 гривні.

За вчинення інкримінованого злочину законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: За підготовку теракту на Одещині диверсант ФСБ отримав майже 5 років

Варто зазначити, що судове засідання, на якому винесено такий вердикт щодо очільника слідчого відділу Олени Кушнарьової, проведено в закритому режимі.

Як повідомлялося, співробітники СБУ викрили на хабарі заступницю начальника райвіділу Нацполіції. Підполковника поліції затримано в центрі міста під час одержання неправомірної вигоди у розмірі $3 тисяч. За вказану суму зловмисниця обіцяла потерпілому сприяння у справі по шахрайству завершити слідство та скерувати матеріали до суду.

У рамках кримінального провадження правоохоронці провели санкціонований обшук у робочому кабінеті чиновниці та виявили кошти загальною сумою майже $4 тисячі та п`ятнадцять виробів із золота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-