На Кіровоградщині з родини депутата забрали хлопчика, якого батьки морили голодом

На Кіровоградщині з родини депутата забрали хлопчика, якого батьки морили голодом

Відео
Укрінформ
У Кіровоградській області з родини депутата райради примусово забрали для госпіталізації чотирирічного хлопчика, виснаженого голодом: дитина важила лише 7 кг.

Про це повідомляє ТСН.

"На Кіровоградщині із сім'ї депутата райради забрали виснажене голодом дитя. Чотирирічний хлопчик важив лише сім кілограмів – це вага кількамісячного немовляти", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у сюжеті, вигляд дитини шокував навіть досвідчених педіатрів. Хлопчик просив лише хліба і води, бо вочевидь іншої їжі ніколи не їв.

"Ми коли тільки винесли його із хати - він попросив у мене хлібчика", - сказав місцевий педіатр.

Дорогою до лікарні його підгодовував поліцейський своїм перекусом. За словами лікарів, коли хлопчика важили - він практично не міг стояти самостійно, тільки притримуючись за стінку.

Щодо ситуації забила на сполох місцевий педіатр, яку з весни не пускали на поріг будинку, де окрім трьох старших дітей є ще немовля. Везти до лікарні сина батьки відмовились, тоді педіатру довелося звертатися до соціальної служби, але і їх не пустили на поріг.

Довелося звертатися до прокуратури та поліції з клопотанням щодо відібрання дитини для її госпіталізації. Місцевий суд прийняв відповідну ухвалу.

Читайте також: В Україні з булінгом стикаються близько 70% дітей

Батько хлопчика Олександр Мольченко вважає весь випадок політичною розправою за його позицію. Він сказав, що хлопчик захворів, бо раніше на ньому нібито ставили досліди у місцевій лікарні.

"Ми зверталися неодноразово до лікарів, і вони ігнорували це. Останній рік я помітив, що дитина дуже почала худнути, я купував у лікарні, щоб підтримати імунітет дитини, вітаміни. Я вважаю, що це наслідки тих експериментів, які робила сестричка у цій лікарні", - сказав батько.

В обласній дитячій лікарні кажуть, що хлопчик здоровий, але голодний. Тепер його вчать їсти.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків.

Надалі чиновники клопотатимуть про вилучення дитини із родини, а також вирішуватимуть долю решти дітей із цієї сім'ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-