Супрун побачила прогрес медреформи на Луганщині

Супрун побачила прогрес медреформи на Луганщині

Фото
Укрінформ
Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун відзначає позитивні зрушення у перебігу медичної реформи в області.

Про це Супрун сказала на спільній з головою Луганщини Юрієм Гарбузом прес-конференції в ході перебування з робочою поїздкою в регіоні, повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. 

«Вже сьогодні кожен третій житель області обрав свого сімейного лікаря. Програма «Лікар для кожної сім’ї» розвивається досить успішно у вашій області. Підключено всі центри первинної допомоги області до комп’ютерної системи охорони здоров’я, є можливість знайти свого лікаря і підписати декларації», - зазначила в.о. міністра охорони здоров’я.

Три із 16 Центрів надання первинної медико-санітарної допомоги Луганської області вже подали документи до Національної служби здоров’я. Супрун вважає, що у другій хвилі вони підпишуть договір із Національною службою здоров’я і отримають додаткові кошти, щоб підвищити зарплату своїх працівників і надавати повний пакет послуг пацієнтам.

"Наступна хвиля буде в кінці року, і ми сподіваємося, що всі центри первинної допомоги будуть автономізовані (стануть некомерційними підприємствами) та зможуть підписати договір із Національною службою здоров’я», – додала Супрун.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Гарбуз зауважив, що обласна влада разом з органами влади на місцях провели комплекс заходів з підготовки лікувальних закладів області для роботи в умовах децентралізації та реформування. Так, було зміцнено матеріально-технічну базу лікарських закладів первинної медико-санітарної допомоги (ФАПи та амбулаторії) та районних і міських лікарень. Коштом коштів міських і районних бюджетів проведено ремонти приміщень, закуплено медичне обладнання, спеціалізований транспорт.

«Якщо заклади первинної медичної допомоги – лікарські амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти – будуть працювати максимально ефективно, то більшість проблем пацієнтів будуть вирішуватися на місцях», – наголосив Гарбуз.

Читайте також: Кошти лікарям: Супрун мотивує Луганщину підписувати договори з НСЗУ

В ОДА поінформували, що протягом 2016-2018 років у Луганській області на укріплення матеріально-технічної бази закладів первинної ланки освоєно 77,5 млн грн, в тому числі на проведення ремонтних робіт в приміщеннях та будівлях - 44 млн грн, на придбання медичного обладнання - 11,2 млн грн та на купівлю 110 одиниць спеціального автотранспорту – 22,3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-