Москалькова дізналася, коли буде суд щодо затриманого в Херсоні танкера

Москалькова дізналася, коли буде суд щодо затриманого в Херсоні танкера

Укрінформ
Суд з приводу арешту російського танкера "Механик Погодин", який затримали в Херсоні, відбудеться у понеділок, 13 серпня.

Про це повідомила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова після розмови з уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денісовою, передає ТАСС.

"У мене відбулася повторна телефонна розмова з Уповноваженим ВР України з прав людини. На моє прохання Людмила Денісова з'ясувала, що на борту танкера перебувають 12 російських моряків, які не сходили на берег. У них є продукти, вода та медикаменти", - сказала вона.

Моряки заблокованого у Херсоні російського танкера "Механік Погодін" не залишали судно, а влада України поки не висувала проти них адміністративних або кримінальних звинувачень, інформує російський Омбудсмен. "До моряків поки немає ні адміністративних, ні кримінальних претензій. Суд з приводу арешту танкера і майна, що знаходиться на ньому, пройде в понеділок", - заявила Москалькова.

Читайте також: У Херсоні перехопили російське судно з санкційного списку РНБО

За її інформацією, з російським консулом моряки не зустрічалися. У разі виникнення питань чи проблем, вони зможуть звернутися до російського або українського омбудсмена, сказала вона, підкресливши, що ситуацію з дотриманням прав членів екіпажу - громадян Росії - тримає на постійному контролі.

Москалькова також висловила готовність відвідати заблокованих моряків.

Як повідомлялося, у Херсонському морському торговельному порту перехопили російське судно з санкційного списку РНБО.

Постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін повідомив: "Співробітниками Головного управління СБУ в АРК зараз виявлено та задокументовано судно "Mekhanik Pogodin" IMO 9598397 під прапором РФ, яке перебуває у володінні російської компанії, яка, у свою чергу, є у списку санкцій РНБО України".

Він також додав: “Впевнений, що вийде з цього порту воно не скоро. Впевнений також, що на цей раз справу нікому не вдасться розвалити».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-