Велика зала Харківської філармонії відкриється на початку наступного року - ОДА

Велика зала Харківської філармонії відкриється на початку наступного року - ОДА

Фото
Укрінформ
Будівництво Великої залі Харківської філармонії йде максимальними темпами, щоб вже на початку наступного року прийняти глядачів.

Про це розповіла журналістам голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Будівельні роботи в Харківській філармонії / Фото: kharkivoda.gov.ua

"Будівельні роботи йдуть максимальними темпами. У Великій залі вже фарбують стіни й укладають паркет, а в історичній частині фойє відновлюють ліпнину. Зробимо все, щоб вже на початку наступного року харків'яни почули довгоочікуваний концерт у довгоочікуваній філармонії", - зазначила Світлична.

Вона нагадала, що на сцені філармонії виступав Шаляпін, були з прем'єрами і концертами Чайковський, Рахманінов, Хачатурян.

"Ця зала буде однією з кращих в Україні. Це буде потужний філармонічний комплекс. Два роки тому ми здали органну залу на 500 місць. Цього року працюємо над реконструкцією Великої зали на 777 місць. Плюс - камерна зала. Комплекс зможе вміщати 1,5 тисячі людей одночасно", - додала Світлична.

За її словами, фінансування будівельних робіт здійснюється з обласного і державного бюджетів, а "за інформацією підрядників, фінансування надходить вчасно, тому роботи йдуть за графіком".

Як каже начальник будівельної дільниці Сергій Ломакін, вже завершено касову залу, у стадії завершення - монтаж металоконструкцій холу, покрівлі. "Головний фасад зробимо за пару місяців", - каже він.

Щодо інших подробиць, то, за словами директора і головного диригента філармонії, заслуженого діяча мистецтв України Юрія Янко, у Великій залі повністю зробили стелю та змонтували сцену.

"Фінішне оздоблення проводять в "мобільній" оркестровій ямі, яку тепер зможуть піднімати й опускати. Буде й "мушля", що фокусує звук для насолоджування кожною нотою. Фарбують балкони другого поверху та окремі елементи золотом. Укладают дубовий паркет. Виготовляються 30-кілограмові кришталеві люстри та крісла, що повністю копіюють оригінальні. Сцена відповідатиме сценам всіх старих театрів в будь-якій європейській столиці, але все робиться за сучасними технологіями", - підкреслює Янко.

Читайте також: Органісти зі США, Японії та Європи зафестивалять у Рівному

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня Харьківська філармония завершила сезон у новому Органному залі на 500 місць. Це єдиний в Україні зал-трансформер з кращою акустикою, де встановлено новий орган марки німецької фірми "Александр Шуке" вартістю 1,2 млн євро. Цього сезону в Органній залі відбулося 250 концертів за участю відомих музикантів з України, країн ЄС та США.

Реконструкцію будівлі філармонії розпочато 2009 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-