З весілля - до лікарні: у ресторані на Волині повторилося масове отруєння

З весілля - до лікарні: у ресторані на Волині повторилося масове отруєння

Укрінформ
У селі Ромашківка Ківерцівського району Волині в ресторані "Садиба на джерелах" сталося друге за два тижні масове отруєння відвідувачів. Наразі зафіксовано 15 постраждалих.

Про новий спалах гострої кишкової інфекції сьогодні, 8 серпня, повідомив Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

"Протягом 7 серпня 2018 р. до Волинської обласної інфекційної лікарні звернулось 15 осіб з проявами гострої кишкової інфекції... В ході епідемічного розслідування встановлено, що зазначені вище хворі перебували на святкуванні весілля 5 серпня в готельно-ресторанному комплексі «Садиба на джерелах» Ківерцівського району Волинської області", - йдеться у повідомленні.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації, проводиться комплекс протиепідемічних заходів.

Читайте також: Отруєння на Львівщині: кількість постраждалих дітей зросла до 26

Учора у відомстві інформували про розслідування попереднього випадку у тому ж закладі. На другий день після весілля, яке святкували 28 липня, до лікарів з явищами гострої кишкової інфекції звернулось 22 особи, з них 3 дітей. Десятьох хворих було госпіталізовано до обласної інфекційної лікарні, решта лікувалися амбулаторно. Перебіг захворювань легкого та середнього ступеня важкості. За результатами бактеріологічного обстеження у хворих підтверджено діагноз сальмонельоз.

Тоді в ході епідеміологічного розслідування було проведено бактеріологічне обстеження харчоблоку, продуктів харчування, питної води, а також працівників ресторанного закладу. За результатами  лабораторних досліджень в 1 пробі виявлено сальмонелу та бактерії групи кишкової палички з обладнання на харчоблоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-