Спецпосланник уряду ФРН ознайомився зі станом впровадження реформи на Київщині

Спецпосланник уряду ФРН ознайомився зі станом впровадження реформи на Київщині

Децентралізація
Укрінформ
Спецпосланник уряду ФРН ознайомився зі станом децентралізації у Баришівці на Київщині. 

Спецпосланник уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, директор Програми “U-LEAD з Європою” від GIZ Бастіан Файгель та європейські дипломати відвідали Баришівський район, щоб ознайомитися з процесом впровадження реформи децентралізації у Київській області.

Про це повідомляє портал “Децентралізація”.

“8 серпня спеціальний посланник уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, директор Програми “U-LEAD з Європою” від GIZ Бастіан Файгель, радник з питань децентралізації Делегації ЄС в Україні Бенедикт Геррманн та політичний радник Посольства Німеччини в Україні Рафаель Раум відвідали Баришівський район, щоб дізнатися більше про поточний стан реформи децентралізації у Київській області”, - йдеться у повідомленні. 

Під час візиту голова Баришівської райради Володимир Гуменюк та голова Баришівської райдержадміністрації Олег Левченко поінформували гостей, що всі органи місцевого самоврядування на рівні району та села підтримують об’єднання та створення Баришівської об’єднаної територіальної громади.

“Ґеорґ Мільбрадт висловив з цього приводу задоволення, тому що інші регіони України іноді стикаються зі спротивом об’єднанню, особливо на районному рівні, оскільки майбутнє районів стає неясним. Німецький посланник також додав, що його країна мала схожі проблеми приблизно 25 років тому під час трансформації колишньої НДР, і його досвід свідчить про те, що децентралізація змінює мислення людей”, - зазначається у повідомленні. 

Читайте також: Заболоттівська ОТГ в стратегії розвитку робить ставку на прикордонний статус

У Баришівці Мільбрадта також закликали обговорити питання створення ОТГ з керівником Київської ОДА Олександром Горганом та віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, з якими він має зустрітися цього тижня у Києві. “Мені було дуже цікаво побачити процес на місцях та поговорити з вами. Я відчуваю себе листоношею, який передає враження, і я обіцяю передати ваші повідомлення”, - зазначив Мільбрадт. 

Директор Програми “U-LEAD з Європою” від GIZ Файгель висловив задоволення плідною співпрацею місцевої влади Баришівки та Київського ЦРМС, що працює за підтримки U-LEAD. “Програма “U-LEAD з Європою” намагається забезпечити, щоб місцеві жителі могли переконати інших у необхідності реформи децентралізації, і щоб на національному рівні була політична воля рухатися єдиним шляхом”, - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-