СБУ викрила

СБУ викрила "телефонних терористів" у різних регіонах України

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали трьох осіб у різних регіонах України, які здійснили завідомо неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"На Одещині співробітники спецслужби викрили аноніма, який повідомив про мінування одного з районних судів та лікарні. У такий спосіб зловмисник намагався зірвати судове слухання щодо продовження йому строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. "Телефонному терористу" оголошено підозру у скоєні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Також в Одесі Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще одного "жартівника", який перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння повідомив про нібито мінування одного з райвідділів поліції міста.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України, зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Читайте також: Поліція назвала міста-рекордсмени із "замінувань"

Іншого "мінера" правоохоронці викрили на Рівненщині. Перебуваючи у місцях позбавлення волі, він вирішив розважитись та повідомив про мінування локомотивного депо.

Наразі матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу, скеровано до суду.

СБ України вкотре нагадує, що незалежно від мотивів "телефонних терористів", їхні дії караються позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від чотирьох до восьми років.

"Телефонним анонімам" також доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їх протиправних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-