Пожежа у “Вікторії”: суд відклав розгляд справи екс-заступниці директора

Пожежа у “Вікторії”: суд відклав розгляд справи екс-заступниці директора

Укрінформ
Через погіршення стану здоров'я екс-заступниці директора дитячого комплексу "Вікторія" Тетяни Ланіної, Київський райсуд Одеси відклав розгляд її справи до вересня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вислухавши позиції сторін обвинувачення та захисту, а також інформацію про неявку через хворобу підсудної Ланіної і відпустку її адвоката, наступне засідання суду відклали орієнтовно до вересня", - озвучив ухвалу головуючий суддя Віктор Чаплицький.

Адвокат Тетяна Сягровець, що представляє інтереси двох родин, які втратили у пожежі дітей, висловила позицію про можливість допиту постраждалих дітей, оскільки у залі присутній екс-директор табору "Вікторія" Петрос Саркісян. Однак представники сторони обвинувачення і три адвокати Саркісяна висловились проти допиту постраждалих без присутності Ланіної.

За словами Ігоря Карпова, що є одним з адвокатів Саркісяна, неявка Ланіної пов'язана з різким погіршення стану здоров'я підсудної - "лікар заборонив їй пересуватися". Крім того, перебуває у відпустці до 2 вересня її адвокат.

 Як повідомлялося, це вже не перше вимушене перенесення терміну судового засідання через стан здоров'я обвинувачених: 18 квітня судді Чаплицькому довелось відкласти засідання через поставлений лікарем "швидкої допомоги" діагнозу "передінфарктний стан" підсудному Саркісяну.

 24 липня суд виніс ухвалу про об'єднання кримінальних проваджень стосовно екс-директора табору "Вікторія" Саркісяна та його заступниці Ланіної, яким інкримінують злочинну недбалість, що призвела до пожежі й загибелі трьох дітей, та махінації з зарплатами співробітників.

26 червня 2018 року Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження тримання під вартою екс-директора оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", доки триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Трагедія у "Вікторії": на місці пожежі знайшли обгорілі останки дівчаток

 Його колишня заступниця Ланіна на початку липня відшкодувала міській громаді Одеси 120 тисяч гривень, оскільки облпрокуратура оголосила підсудній підозру в підробленні документів та присвоєнні зарплат співробітників закладу. До кримінальної відповідальності притягнуто і старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія". У службовій недбалості також підозрюють віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-