Трагедія у

Трагедія у "Вікторії": на місці пожежі знайшли обгорілі останки дівчаток

Укрінформ
Група з міжнародних фахівців, залучених судом на клопотання Олексія Мазура - батька однієї з трьох загиблих на пожежі дівчаток - виявила на місці згорілого двоповерхового дерев'яного корпусу фрагменти останків дітей.

Про це сьогодні повідомила кореспонденту Укрінформу адвокат Оксана Муравська.

"Експерти, що здійснюють ретельну незалежну пожежно-технічну, судово-будівельну та електротехнічну експертизи будівель  оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", виявили під час просіювання уламків будівлі обгорілі предмети, схожі на фрагменти тіл. Вони вилучені слідчим. В Одеському обласному бюро судово-медичної експертизи буде проведено відповідні дослідження, які покажуть, кому вони належали", - зазначила Муравська.

За словами адвоката, за клопотанням батька загиблої 8-річної Соні Мазур суд залучив до здійснення експертиз фахівців Міжнародного інституту експерти з Таллінна. Нині вони також вилучають фрагменти деревини з уцілілих корпусів оздоровчо-спортивного закладу "Вікторія", щоб установити, чи проводилася належна протипожежна обробка спальних корпусів.

Як повідомлялося, у ніч проти 16 вересня 2017 року в Одесі сталася пожежа у таборі "Вікторія". Вогонь повністю знищив один із двоповерхових дерев'яних будинків, де перебувало 42 дітей, троє з них загинуло - віком від 8 до 12 років.

У судових інстанціях досліджуються кримінальні провадження стосовно екс-директора позашкільного закладу Петроса Саркісяна, його заступниці Тетяни Ланіної, екс-віце-мера Одеси Зінаїди Цвірінько, а також колишніх керівника та працівника Київського райвідділу ДСНС України в Одеській області.

Читайте також: Пожежа у "Вікторії": потерпілі вимагають у влади Одеси 3,9 мільйона

Зокрема, торік Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження тримання під вартою екс-директора табору "Вікторія", доки триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Колишня заступниця директора закладу Ланіна на початку липня відшкодувала міській громаді Одеси 120 тисяч гривень, оскільки облпрокуратура оголосила підсудній підозру в підробленні документів та присвоєнні зарплат співробітників закладу. До кримінальної відповідальності притягнуто і старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія".

Наступне засіданні Київського райсуду, що розглядає справу Саркісяна і Ланіної, призначено на 2 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-