Пожежа у

Пожежа у "Вікторії": потерпілі вимагають у влади Одеси 3,9 мільйона

Укрінформ
Родини 37 дітей, що перебували в оздоровчому таборі "Вікторія" під час пожежі 15 вересня 2016 року, вимагають від Одеської міськради відшкодування моральних збитків на загальну суму 3,9 мільйона гривень.

Про це заявив адвокат потерпілих Микола Стоянов за засіданні у Київському райсуді Одеси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підсудний екс-директор комунального підприємства "Дитячий оздоровчо-спортивний комплекс "Вікторія" Петрос Саркісян був найманим працівником і має нести кримінальну або адміністративну відповідальність за пожежу, але не цивільно-правову, яка передбачає компенсацію моральних збитків. Бо у дитячого табору "Вікторія" нема свого майна - усе належить територіальній громаді в особі Одеської міськради", - наголосив Стоянов.

За його словами, підсудний Саркісян діяв відповідно до контракту, укладеного ним з департаментом освіти і науки міськради, тож саме міськрада має відшкодовувати моральні збитки потерпілим.

Заслухавши позиції учасників процесу, суддя Віктор Чаплицький звернув увагу представника захисту потерпілих на те, що в позові не вказано, яке саме майно громади Одеси підлягає арешту. Суддя запропонував Стоянову протягом трьох діб виправити документ, доповнивши позов необхідними відомостями, і повторно подати на розгляд суду.

Як повідомлялося, 15 вересня 2017 року у корпусі №5 Одеського міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток.

Читайте також: Пожежа в "Вікторії": стали відомі висновки експертів щодо трагедії

26 червня 2018 року Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження тримання під вартою екс-директора оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", доки триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

До кримінальної відповідальності притягнуто і старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія". У службовій недбалості також підозрюють двох інспекторів Київського районного підрозділу ДСНС та віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-