Пожежа в

Пожежа в "Вікторії": стали відомі висновки експертів щодо трагедії

Укрінформ
Пожежа у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі сталася через увімкнений у кімнаті вихователя кип'ятильник.

Такий висновок зробили експерти ДСНС, зазначив радник начальника одеської поліції Руслан Форостяк.

"Сьогодні технічний акт ДСНС по висновках причини загоряння з якогось дива став публічним. За ним пожежа сталася по причині забутого та увімкненого звичайного дешевого кип'ятильника в одній із кімнат, де мешкав вихователь", - написав він.

Читайте також: Не дочекався суду: екс-директор табору "Вікторія" опинився у лікарні - джерело

Нагадаємо, у ніч на 16 вересня сталася пожежа в одному з корпусів муніципального оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", в якому було 42 дітей. Троє дітей загинули, ще двоє дістали травми.

 Триває досудове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Підозру у службовій недбалості 3 жовтня оголошено екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько, яка, на думку слідства, знала про порушення правил пожежної безпеки, але не вжила заходів щодо укладення договорів на обслуговування високотехнологічних сучасних систем пожежогасіння.

Раніше було взято під варту директора закладу Петроса Саркісяна та старшу виховательку Наталію Янчик. Однак 28 вересня Апеляційний суд Одеської області розглянув скаргу адвоката Янчик і звільнив її з СІЗО, задовольнивши клопотання двох народних депутатів про взяття виховательки на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-