Гройсман проінспектував дороги Чернігівщини

Гройсман проінспектував дороги Чернігівщини

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки Чернігівщиною проінспектував хід дорожніх робіт на міжнародному автошляху М-02 та на в'їзді до облцентру.

Про це Прем'єр написав у Twitter.

"Чернігівщина. Ділянка траси міжнародного значення М-02. За місяць тут облаштували понад 7 км полотна - з урахуванням нових норм безпеки руху. Виконання робіт перевіряємо за допомогою пересувної лабораторії", - написав Гройсман.

Також Прем'єр написав про позитивний досвід області у співфінансуванні ремонту доріг міського значення.

"В'їзд в Чернігів. Дорога міського значення. Оновлюється за рахунок міського та державного бюджету. Фінансування 50 на 50. Результативний досвід, який в області планують розповсюдити і на інші проекти. Така практика дає можливість швидко ремонтувати дороги", - зазначив він.

У Чернігівській міськраді повідомили, що загальна вартість робіт на цій ділянці, розрахованих на кілька років, – 108 млн грн. Роботи цього року – це частина в 45 млн грн, з яких 21 млн фінансує місто і більше 23 млн – держава.

У коментарі місцевим ЗМІ Гройсман нагадав, що цьогоріч на ремонт місцевих доріг виділено майже 11 млрд грн. Більше половини визначених на рік обсягів робіт вже виконано.

Щодо Чернігівщини він зазначив, що цієї осені планується укласти угоди з міжнародними донорами, які дозволять реконструювати дорогу до столиці.

Читайте також: Рахункова палата перевірить ефективність використання коштів на ремонті доріг

"Я думаю, що цієї осені ми підпишемо нову угоду з міжнародними фінансовими інституціями і виділимо 160 млн євро, тобто близько 5 млрд грн, на повну реконструкцію дороги від Києва до Чернігова", - сказав Гройсман.

За п'ять років, зазначив Прем'єр-міністр, планується побудувати якісні дороги, які з'єднають всі обласні центри.

Гройсман перевірив стан ремонту доріг на Чернігівщині / Фото: Кошмал Віктор. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-