Отруєння в “Орлятку”: дітей виписали, табір закрили до кінця року

Отруєння в “Орлятку”: дітей виписали, табір закрили до кінця року

Укрінформ
Всі діти, які отруїлися в центрі оздоровлення та відпочинку «Орлятко» в Лиманському районі Донецької області, виписані з лікувальних закладів, а сам табір закритий і цьогоріч вже не працюватиме.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила виконувач обов'язків директора департаменту охорони здоров'я Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Наталія Чукова.

«Всі діти виписані вже з лікувальних закладів. А дитячий центр «Орлятко», який спочатку закривали на 10 днів, остаточно закритий у нинішньому сезоні і цього року вже не відкриватиметься», - сказала керівник департаменту ОДА.

Як повідомлялося, в Лиманському районі Донецької області у дитячому центрі оздоровлення та відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення самопочуття, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про їх госпіталізацію.

Читайте також: "Оздоровлення" дітей: порушення санітарних вимог знайшли у кожному п’ятому закладі

Згодом кількість постраждалих від отруєння у таборі зросла до 94 осіб. За словами завідувача відділення епідеміологічних досліджень Донецького обласного лабораторного центру Вікторії Бочко, дизентерія до дітей перейшла з борщу по-українськи і з вівсяної каші, а джерелом захворювання була співробітниця харчоблоку, яка була носієм інфекції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-