Напад у Херсоні: Сюмар вважає зам'якою статтю

Напад у Херсоні: Сюмар вважає зам'якою статтю "хуліганство"

Укрінформ
Голова комітету ВР з питань свободи слова Вікторія Сюмар проситиме змінити кваліфікацію злочину, скоєного проти працівниці міської ради, відомої громадської активістки Катерини Гандзюк з "хуліганства" на більш сувору.

Про вона написала у Facebook.

"Напишу звернення про перекваліфікування "Замах на життя", - написала Сюмар, відповідаючи на репліку дописувачів під її постом про те, що злочин попередньо кваліфіковано наразі як "хуліганство".

Водночас депутат вважає, що злочин був скоєний через громадську активність Гандзюк.

"Знаю Катю Гандзюк багато років. Її принциповість і вміння досягати результату. Цей напад - це точно помста за реальну громадську активність. Так як мені сказали, опіки сильні, але обличчя вражене менше. Тримайся, дорога. Впевнена, тут розслідування мусить бути успішним", - підкреслила нардеп.

Як повідомлялося, у Херсоні невідомий облив кислотою обличчя працівниці міської ради, відомої громадської активістки Катерини Гандзюк. Зловмисника розшукують поліцейські, які виклали на сайті відео зловмисника.

Читайте також: Transparency закликає "не спустити на гальмах" напад на херсонську чиновницю

За інформацією відділу комунікації поліції Херсонської області встановлено, що приблизно о 08:30 жінка вийшла з під'їзду. З кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав в руках ємність з рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Потерпілу з опіками доставили в лікарню.

Попередня правова кваліфікація - ст.296 Кримінального кодексу України "Хуліганство". Поліція з'ясовує усі обставини події та вживає заходи для встановлення особи і затримання зловмисника.

Катерина Гандзюк відома своєю активною громадською та проукраїнською позицією. Вона викривала організаторів  проросійських мітингів та правоохоронців, які їх покривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-