Transparency закликає

Transparency закликає "не спустити на гальмах" напад на херсонську чиновницю

Укрінформ
Transparency International Ukraine закликала правоохоронців результативно розслідувати атаку на працівницю мерії Херсону Катерину Гандзюк.

Про це йдеться у офіційній заяві на сайті організації.

"Застерігаємо херсонську поліцію від спокуси спустити справу на гальмах. Адже Катерина Гандзюк була і є критиком місцевих правоохоронних органів за їхню не завжди послідовну позицію у захисті суверенітету України та правопорядку в місті. Очікуємо результатів розслідування та встановлення замовників цього злочину та їхніх мотивів", - йдеться у заяві.

В організації наголосили, що застосування проти громадського діяча кислоти серед білого дня біля власного будинку - "це новий виклик для правоохоронної системи України".

Читайте також: Напад з кислотою в Херсоні: працівниця мерії - у реанімації

"Протягом минулого року ми вже були свідками підпалів офісів ЗМІ, побиття викривачів, обливанням зеленкою активістів. Суспільство систематично отримує сигнал про небезпеку займати активну громадянську позицію. Це неприпустимо. Нарешті прийшов час Національній поліції дати чіткий сигнал про те, що будь-які спроби застосування сили проти активістів будуть викриті, а особи, які здійснюють напади – притягнуті до відповідальності", - зазначили у Transparency International Ukraine.

Як повідомляв Укрінформ, керуюча справами виконавчого комітету  Херсонської міськради Катерина Гандзюк, яку вранці невідомий облив кислотою, перебуває в реанімації. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-