На Буковині 64 тисячі жителів залишилися без скрапленого газу

На Буковині 64 тисячі жителів залишилися без скрапленого газу

Укрінформ
Компанія ПАТ «Чернівцігаз» більше не буде поставляти скраплений газ населенню при тому, що в області майже  64 тисячі людей користуються таким паливом.

Про це повідомляється у прес-релізі компанії, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Відсутність щомісячного графіка проведення аукціону, як наслідок, відсутність чіткого планування діяльності товариства по закупівлі та продажу скрапленого газу для потреб населення, а також понесення товариством постійних витрат спричинили збитковість цього виду діяльності, – зазначив голова правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда.

Газорозподільна компанія краю забезпечувала скрапленим газом 63,8 тисячі буковинців в негазифікованих населених пунктах Чернівецької області. Здебільшого скрапленим газом користувались мешканці сіл Герцаївського, Глибоцького, Кіцманського та Кельменецького районів Чернівецької області. В компанії пояснюють, що донедавна потребу населення в скрапленому газі забезпечувало ПАТ «Чернівцігаз». Проте через неприбутковість товариство ліквідувало структуру та звільнило персонал, який забезпечував населення скрапленим газом.

Читайте також: Нафтогазу не вдалось купити блакитне паливо на ринку України у червні-липні

«Нестабільності ситуації додала й відсутність спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу. Відповідно постанови Кабінету Міністрів України «Про організацію та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу» №570, такі аукціони мали б проходити щомісяця згідно затверджених аукціонним комітетом графіків. Однак, протягом лютого та березня поточного року аукціони так і не відбулися», – зазначають у компанії.

Там попереджають, що в такій ситуації населення буде вимушене самостійно вирішувати проблему забезпечення скрапленим газом. Як правило, закуповують таке паливо на автомобільних газозаправних станціях, що категорично заборонено чинними нормативними документами та може призвести до виникнення нещасних випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-