Ігри Героїв: у Дніпрі ветерани війни на Донбасі змагалися у багатоборстві

Ігри Героїв: у Дніпрі ветерани війни на Донбасі змагалися у багатоборстві

Фото
Укрінформ
У Дніпрі в суботу, 28 липня, відбулися змагання з функціонального багатоборства «Ігри Героїв». За їх результатами відібрані учасники на всеукраїнські змагання.

Як повідомляє Дніпроград, змагання відбувалися в Центральному парку відпочинку ім. Шевченка.

Вболівати за учасників змагань прийшли близько 500 людей.

Ігри Героїв (англ. Games Heroes) — спортивні змагання ветеранів та цивільних людей з особливими потребами. Ігри були започатковані в Україні 21 травня 2016 року проводяться серед ветеранів Збройних сил України, а також цивільних з інвалідністю. Головна мета «Ігор Героїв» — психологічна та фізкультурно-спортивна реабілітація бійців, соціальна адаптація людей з особливими потребами, впровадження та поширення спортивного руху серед молоді, малозахищених та соціально вразливих верств населення.

Ветерани АТО – спортсмени з різних міст України змагатимуться з функціонального багатоборства. Функціональне багатоборство є програмою вправ на силу та витривалість, до складу якої входять переважно комплекси аеробних вправ, фітнесу та вправ важкої атлетики і функціонального багатоборства.

У суботу участь у змаганнях брали також представники силових структур.

Ігри Героїв: у Дніпрі ветерани війни на Донбасі змагалися у багатоборстві / Фото: Микола Мякшиков, Олександр Косолапов

Учасник змагання Денис Мерзлікін розповів, що вперше взяв участь в «Іграх Героїв» у 2016-му році. Він наголосив, що такі заходи допомагають в реабілітації, зараз ветеран Сходу почуває себе краще після тренувань. Денис Мерзлікін 27 червня 2015-го року отримав при виконанні завдання отримав поранення нижніх кінцівок, правого плеча та голови, повідомляє видання.

Ігри Героїв - волонтерський проект. Підготовкою спортсменів займаються декілька залів по Україні - в Харкові, Києві, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-