У Чернігові взялися відновлювати озеро на вулиці, яку затоплює під час злив

У Чернігові взялися відновлювати озеро на вулиці, яку затоплює під час злив

Укрінформ
У Чернігові розпочалася топографічна зйомка та інші роботи для відновлення накопичувального озера в Чорториївському яру, вулиці якого найбільше затопило під час потужної зливи 30 червня.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

"Рішення щодо відновлення озера вже прийняте і, враховуючи очевидні тенденції у зміні клімату і загрози нових підтоплень будинків на цих вулицях, буде реалізовуватися з усією можливою для таких робіт швидкістю. Проектні роботи вже замовлені й мають бути закінчені на початку вересня. Сьогодні там вже робиться топографічна зйомка та готується геологічне дослідження", - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначають, що в разі швидкого проходження процедур виготовлення проектної документації та закупівель, безпосередньо роботи з відновлення озера розпочнуться вже на початку жовтня.

Водойму створять на земельній ділянці, де років 20 тому знаходилась природне озеро. Його засипали, а на тому місці зробили автостоянку (вул. Декабристів, 1). Під час зливи 30 червня машини, що там знаходились, затопило по самий верх.

Читайте також: На Чернігівщині побили та пограбували священика

Взагалі вся вулиця Декабристів, а також частина вул. Михайла Могилянського проходять по дну природного Чорториївського яру. Площа його водозбору - 800 га. Злива 30 червня обрушила на цю територію від 30 до 50 тисяч кубометрів води. Для порівняння: весь басейн ріки Стрижень разом із водосховищем у Ялівщині - це 300 тис. куб. м води, тобто всього у шість разів більше.

Доки йтимуть підготовчі роботи з відновлення озера, на вулиці Декабристів комунальники проведуть низку профілактичних заходів з подальшого убезпечення розташованих там будинків від підтоплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-