На Чернігівщині побили та пограбували священика

На Чернігівщині побили та пограбували священика

Укрінформ
На Чернігівщині поліція розшукує зловмисників, які побили та пограбували родину в Менському районі.

Про це повідомляє сектор комунікації Головного управління Нацполіції в Чернігівській області на своїй сторінці у Facebook.

"Поліція розшукує двох чоловіків, які вдерлися до помешкання жителя Менського району, застосували насилля до потерпілого і заволоділи значними грошовими коштами, коштовностями та автомобілем", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, невідомі пролізли до будинку, виставивши віконні рами на веранді. Вдома знаходилися сам заявник, його дружина та онук. Бризнувши господарю в обличчя газом із балончика, грабіжники почали вимагати гроші, при цьому били по голові. Врешті-решт заволоділи грішми, ювелірними прикрасами, автомобілем "ВАЗ-2106", на якому і втекли в невідомому напрямку. Згодом викрадене авто поліція знайшла в Чернігові.

За фактом нападу на родину відкрито два кримінальні провадження - за ст. 187 Кримінального кодексу (грабіж, поєднаний з проникненням у житло, або що завдав значної шкоди потерпілому) та ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з насильством).

Досудове розслідування триває.

Як повідомляється на сайті Чернігівської єпархії УПЦ МП, від грабіжників постраждав священик із села Локнисте Менського району протоієрей Стефан Гавій.

Згідно з повідомленням, зловмисники проникли в його будинок уночі. Шестирічного хлопчика зачинили у сусідній кімнаті, а священика з матушкою зв’язали, катували сльозогінним газом, били та вимагали гроші - 10 тисяч доларів. Знайшли, пише єпархія, незначну суму.

Наразі стан священика, його дружини та онука задовільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-